V Hybernské ulici v Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou Marek & Friends.
Tentokrát se společně s Markem Fichtnerem, executive chefem Červeného Jelena, představila michelinská šéfkuchařka a jediná ženská vítězka Bocuse D’Or, Léa Linster.
Podávalo se výběrové sedmichodové menu, gastronomické události se zúčastnil také velvyslanec Lucemburska, J.E. pan Ronald Dofing.
Léa Linster, lucemburská šéfkuchařka, je první a dosud jedinou ženou, která získala ocenění „Bocuse d’Or“. Její styl, který se vyznačuje vlivy francouzské kuchyně a láskou k prvotřídnímu jídlu, kombinuje tradiční kulinářské umění s moderní rafinovaností a lehkostí. Její restaurace „Léa Linster“ v lucemburském Frisange získala již v roce 1987 michelinskou hvězdu, kterou si Léa nyní i se svým synem drží nepřetržitě více než 35 let.
Speciální poděkování: Fénix Drinks
O restauraci Červený Jelen
Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.
Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.
Červený Jelen & Trezor Špork
Hybernská 1034/5, Praha 1
www.instagram.com/cerveny_jelen/
www.instagram.com/trezor_spork/
Zdroj foto: Trezor Špork, Ćervený Jelen